Despre

Concept

Habitat Studio este un concept care isi propune sa imbine munca unui birou de arhitectura, urbanism si design de interior cu provocarile impuse de lumea in care traim. Totul in jurul nostru se modifica constant, apar tehnologii si materiale noi, prin urmare orasele, locuintele si spatiile in care traim si ne desfasuram activitatile zilnic trebuie sa fie concepute astfel incat sa se poata adapta cat mai usor noilor tendinte. Si cand scriu tendinte, nu ma refer doar la faptul ca Pantone a desemnat Classic Blue ca fiind culoarea anului 2020 si anul viitor poate va fi Mint Leaf, ci la gandirea in ansamblu a sistemelor ce compun un spatiu si la functionalitatea multipla a acestor spatii.

Responsabilitate

De-a lungul timpului, ne-am dat seama ca este responsabilitatea noastra ca si proiectanti, sa construim cat mai sustenabil posibil raportat la bugetul, timpul si situl clientului. Prin urmare, ne exercitam abilitatile profesionale pentru a imbunatati sustenabilitatea si a minimiza impactul asupra mediului, in masura posibilului si in conformitate cu instructiunile primite de la clientii nostri.

Flexibilitate

Fie ca este vorba de proiecte de urbanism, proiectare de arhitectura, design de interior sau design de mobilier, ne straduim sa oferim cea mai buna varianta pentru fiecare situatie si sa atingem potentialul maxim pentru fiecare teren/spatiu.

Andreea Bot

Arhitect si designer de interior mi-am inceput cariera in anul 2011, pe vremea cand eram inca studenta, la biroul de arhitectura Poliart in Oradea. In 2017 am fondat, alaturi de prietena mea Suzana Martin, biroul de arhitectura si design de interior Ocha Studio unde am activat pana in 2020.

2020, un an al schimbarilor, a dus la crearea conceptului Habitat Studio, care se doreste a fi mai mult decat un birou de arhitectura si design interior, un hub care sa inglobeze atat partea de proiectare, de executie cat si o parte educativa dedicata celor interesati de lumea constructiilor si nu numai.

Sustenabilitate

La Habitat Studio suntem pasionati de explorarea relatiei interior-exterior, a legaturii dintre om si natura si crearea unor spatii/cladiri care sa fie in armonie cu mediul inconjurator. Fie ca vorbim despre cladiri cu eficienta energetica ridicata (case pasive), despre diverse sisteme de captare si reutilizare a energiei solare, despre reciclarea apei sau pur si simplu despre utilizarea unor materiale de constructii prietenoase cu mediul inconjurator, la Habitat Studio suntem mereu dornici sa invatam si sa aplicam concepte noi care pot sa vina atat in ajutorul clientului cat si a mediului inconjurator

Functionalitate

Credem ca un Spatiu bine organizat poate imbunatati semnificativ viata de zi cu zi a celor ce il folosesc, de aceea ne concentram in primul rand pe functionalitatea spatiilor, fara insa a neglija latura estetica, care ofera personalitate si culoare vietii.

Viziune

Pasionata de patrimoniu dar si de arhitectura moderna, cred cu tarie ca insertiile noi nu ar trebui sa elimine vechiul, ci mai degraba cele doua ar trebui sa se puna in valoare reciproc si sa traiasca in simbioza. Daca, pe deasupra, putem sa implementam solutii eco-friendly si durabile atat pentru reabilitarea cladirilor vechi cat si pentru construirea celor noi, suntem pe drumul cel bun in crearea unor orase care isi respecta trecutul dar privesc spre viitor.